Zaznacz stronę

Tradycyjna wegańska przekąska kuchni koreańskiej podawana jest jako dodatek do dań. Składa się z kiszonych lub fermentowanych warzyw, najczęściej jest to kapusta, marchew lub rzodkiew. Swój ostry smak zawdzięcza papryczce chilli, imbirowi oraz czosnkowi. Proces powstawania kimchi jest pracochłonny i powolny, a powstała kiszonka jest idealnym balansem kwaśnego, ostrego i słonego smaku. W Zakwasowni Rodziny Sadowskich kimchi występuje w trzech różnych poziomach ostrości: tradycyjne, łagodne i ostre. Poręczne słoiki są opatrzone etykietami, których projekty autorka stworzyła w sposób tradycyjny, rysując grafiki odręcznie. Dzięki temu mają one niepowtarzalny charakter i oryginalny artystyczny design.

 

MARKA • BRAND

Manufaktura Rodziny Sadowskich

PROJEKT • DESIGN

Magdalena Sońta

PRODUCENT • MANUFACTURER

Miodziarze Sp. z o.o.

NA RYNKU OD • ON THE MARKET SINCE

2023

KONTAKT • CONTACT

www.pasiekisadowskich.pl

Umiejętności

Opublikowano w dniu