Tradycyjna wegańska przekąska kuchni koreańskiej podawana jest jako dodatek do dań. Składa się z kiszonych lub fermentowanych warzyw, najczęściej jest to kapusta, marchew lub rzodkiew. Swój ostry smak zawdzięcza papryczce chilli, imbirowi oraz czosnkowi. Proces powstawania kimchi jest pracochłonny i powolny, a powstała kiszonka jest idealnym balansem kwaśnego, ostrego i słonego smaku. W Zakwasowni Rodziny Sadowskich kimchi występuje w trzech różnych poziomach ostrości: tradycyjne, łagodne i ostre. Poręczne słoiki są opatrzone etykietami, których projekty autorka stworzyła w sposób tradycyjny, rysując grafiki odręcznie. Dzięki temu mają one niepowtarzalny charakter i oryginalny artystyczny design.
MARKA • BRAND
Manufaktura Rodziny Sadowskich
PROJEKT • DESIGN
Magdalena Sońta
PRODUCENT • MANUFACTURER
Miodziarze Sp. z o.o.
NA RYNKU OD • ON THE MARKET SINCE
2023
KONTAKT • CONTACT