INSU Gelato
Marka:
Projekt:
Producent:
Na rynku od:
Cena od:
Edycja konkursu:
Ekspozycję lodów w witrynie zaprojektowano w orientacji wertykalnej. Produkty umieszczone są w specjalnych szufladach wypełnionych glikolem. Dzięki temu w witrynie panują stabilne warunki przechowywania lodów, ich temperatura i konsystencja są właściwe, a zjawisko utraty masy lodowej nie występuje. Lody nie wymagają przekładania na noc do szaf mroźniczych. Witryna zajmuje niewiele miejsca w sklepie, a widoczność produktów, dzięki specjalnej konstrukcji, jest znacznie lepsza niż w tradycyjnych witrynach – w wypadku witryn tradycyjnych dziecko widzi tylko jeden rząd pojemników.
OPINIA EKSPERTA
Trudno nie zauważyć zawrotnej kariery lodów – najpopularniejszego smakołyku, który w ostatnich latach pobudził do działania potężną gałąź branży gastronomicznej. Witryna, która pozwala uczynić ekspozycję lodziarni bardziej dostępną dla oczu klienta, ułatwić pracę personelowi oraz polepszyć warunki przechowywania masy lodowej, ma potencjał stania się rynkowym gladiatorem. Należy docenić fakt, że INSU GELATO prezentuje się bardzo oryginalnie, kusi kolorową mozaiką okienek, a kryjąca mechanikę obudowa, wykończona płytą w optyce marmuru, sprawia wrażenie elegancji i prestiżu.